zaterdag 20 januari 2018

Tasje van restjes spijkerbroek

De spijkerbroeken haal ik vaak helemaal uit elkaar. Tot ik er niet meer mee kan. Maar het blijkt dat je van restjes toch nog weer wat kunt maken.
Zie hier:
van een voorkant van een broek een tas.
van de bord een sluiting
van een ander stuk boord een hengsel
van een oude tas 2 "gouden" ringen.




vrijdag 12 januari 2018

Hoes voor de strijkplank

Jammer genoeg slijten mooie hoezen voor de strijkplank snel. En vaak maar op een stukje, daar waar je het ijzer neer zet. Van allerlei kleine stukjes spijkerstof heb ik een "kophoes"gemaakt.
Leuk geworden al zeg ik het zelf.




Verfschorten

Op school lag een partij overhemden op zolder. Ik heb er een voor mijzelf vermaakt. (zie een eerdere post) Van de rest heb ik de boorden verwijderd, dicht genaaid van voren en de mouwen voorzien van elastiek.

Wel 14 stuks! We kunnen weer een tijd voor uit!





woensdag 3 januari 2018

Zwart tasje

Van een restje zwarte stof van de matrashoezen van de herberg en een oude stropdas heb ik nu een zwart tasje gemaakt. Het wilde niet goed. Elke keer knapte de draad. Ik kwam er achter dat het zwarte garen de boosdoener was. Toen dat eenmaal opgelost was, was het werkstuk zo klaar!



Broek van Manlief gerepareerd

Manlief heeft een broek opgeduikeld. Een diesel. Dus een duur merk. Er hoort een gat op de knie bij. Bij het aantrekken van de broek haakt de dikke teen regelmatig in het gat. Dus het gat wordt steeds groter. Ik heb aan de achterkant een stuk stof er tegen aan gezet. Boven en onderkant open gelaten.
De ene kant in de zijnaad verwerkt, want anders kun je er niet bij. De andere zijde aan het binnenbeen met bruin/rood stiksel op de bestaande naad genaaid. Mooi geworden al zeg ik het zelf.
Zie hier het resultaat.


Het resultaat!

maandag 1 januari 2018

Weer een sjaal

Oma is ziek en daarom zijn we veel bij haar in het verzorgingshuis. Met een makkelijk werkje op de haaknaald worden de vele uren zinvol besteed.  Ik had nog wat wol liggen uit de kringloop. 4,5 bollen voor € 2,95. Nog iets te duur, maar vooruit een mooie kleur. Is ook wel prettig met deze hobby. Het patroon is van Bernoil







Wie wil hem hebben? Voor €7,50 te koop...


Klik hier voor de link